Torres

Overzicht

Onverwacht avontuur met Torres

Torres del Paine, de droom van elke ontdekkingsreiziger. Het ultieme avonturenlandschap. Dit indrukwekkende natuurlandschap vormde de inspiratiebron voor de nieuwe Torres. Een zeldzame en onvergetelijke ervaring. Het toppunt van avontuur en de reden waarom jij op de Torres hebt gewacht.


Design

Laat je avontuurlijke geest de vrije loop

Stoer, robuust, zelfverzekerd... De Torres werd van a tot z ontworpen met het oog op je volgende avontuur. Met zijn driedimensionale koplampen en dagrijlichten, zijn led-achterlichten en zijn achterklep met de suggestie van een reservewielcover heeft hij alles van een authentieke SUV.

Gedreven door robuustheid

Met zijn design dat verwijst naar de originele en authentieke SUV-stijl, vormt dit nieuwe model een herinterpretatie van de geest en het erfgoed van het merk. We creëerden de Torres door elementen van het originele design te verzoenen met een stoere en zelfverzekerde look, innovatieve technologie en een doorgedreven functionaliteit.

FULL LED-KOPLAMPEN MET HELDERE LENS.jpg

Full led-koplampen met heldere lens
Zes verticale spijlen in het radiatorrooster

RECHTHOEKIGE BUITENSPIEGELS.jpg

Rechthoekige buitenspiegels

Kleurkeuze

De Torres is verkrijgbaar in zes kleuren.
Samen met zijn originele, moderne en elegante design is de Torres een opvallende verschijning.

Zijn kenmerkende design maakt hem erg aantrekkelijk.

Kies je koetswerkkleur:
  • Grand White
  • Space Black
  • Platinum Grey
  • Iron Metal
  • Forest Green
  • Dandy Blue
Grand White
Interieur

Verbreed je horizon

Terwijl je uitkijkt over zijn brede, fijne en eigentijdse dashboard, geniet je een uniek gevoel van ruimte en een ongehinderd zicht op de weg. Of je nu de stad doorkruist of de bergen intrekt, met de Torres is het altijd een genot om uit teckijken naar de sensaties die achter elke bocht schuilen.

Slim, digitaal en inuïtief

Door zo veel mogelijk functies te integreren in het harmonieuze en ergonomische interieurdesign beperkt de Torres het gebruik van fysieke bedieningselementen tot een minimum en verzekert hij duidelijke communicatie, eenvoudige bediening en maximaal gebruiksgemak door informatie weer te geven op drie afzonderlijke schermen, waaronder een intuïtief en eenvoudig te bedienen 8” aanraakscherm.

Smart audioscherm met HD-achteruitrijcamera.jpg

Smart 9” audioscherm met HD-achteruitrijcamera

Apple CarPlay en Google Android Auto.jpg

Apple Carplay en Google Android Auto

Ga voor stijl onderweg

Terwijl de Torres aan de buitenkant een robuuste, stoere vibe uitstraalt, komt het interieur veeleer over als een verfijnde, comfortabele en eigentijdse ruimte. Stem jouw Torres naar wens af op je individuele stijl dankzij de vier beschikbare interieurkleuren - zwart, bruin, kaki, of grijs –en pas je zitpositie en andere functies aan om de ideale mix van gebruiksgemak, comfort en ontspanning te bereiken.

torres-black-interior

Zwart interieur

torres-brown-interior

Bruin interieur

torres-khaki-interior

Kaki interieur

torres-grey-interior

Grijs interieur

Inpakken en wegwezen

De koffer heeft het grootste volume in deze klasse: van 703 liter tot 1.662 liter. Kortom, een grote bagageruimte, zoals dat hoort voor een middelgrote SUV. Bovendien zit er een discrete ruimte verborgen onder de koffervloer voor een nog efficiëntere ruimtebenutting en nog meer veiligheid. Deze enorme en bijzonder praktische ruimte zal al snel onmisbaar worden in je nieuwe levensstijl.


Technologie

Voor elk traject

Een berg beklimmen of door een rivier waden? De Torres draait er zijn hand niet voor om.
Met zijn uitermate indrukwekkende vierwielaandrijving biedt de Torres voorbeeldige offroadcapaciteiten, zelfs op de zwaarste terreinen, en kun je probleemloos een boot, trailer of caravan slepen.

Door water waden

De Torres kan door water met een diepte tot 300 millimeter waden (bij snelheden tot 30 km/u) dankzij de doorgedreven waterdichtheid van het chassis.

  • Tot 30km/u
  • Diepte 300 mm

 

Torres-fording

Sleepvermogen

Wanneer je aanhangwagen begint te slingeren tijdens het slepen, helpt de functie Trailer Sway Control de bestuurder om hem weer onder controle te krijgen en te voorkomen dat dit alarmerende fenomeen de besturing en de richtingsstabiliteit aantast.

  • Met geremde aanhangwagen: 1.500 kg
  • Met ongeremde aanhangwagen: 750 kg (2WD/MT) of 500 kg (2WD/AT, 4WD/AT)
torres-sleepvermogen

Voor een wereld vol avontuur

In de geest van het paradijselijke Torres del Paine, diep in Zuid-Amerika, geeft de Torres je het vertrouwen
om te gaan en te staan waar je wilt, en inspireert hij je om hoger en verder te gaan om nieuwe horizonten
te verkennen.

Vierwielaandrijving

Of je nu de gebaande paden verlaat of gewoon in de regen rijdt, de Torres verzekert steeds veilige rijprestaties dankzij de optimale verdeling van de aandrijfkracht tussen de voor- en achterwielen. Dat is te danken aan de vierwielaandrijving die de constructeur heeft ontwikkeld op basis van zijn knowhow in het ontwerpen en produceren van AWD-systemen.

Veiligheid

Veiligheid voor alles

De Torres kan schermen met een onovertroffen veiligheidsniveau zonder compromissen.
Met acht airbags – een record voor deze klasse – en het doorgedreven gebruik van staal met hoge treksterkte is de veiligheid van bestuurder en passagiers verzekerd. Bovendien beschikken de vijf zitplaatsen stuk voor stuk over een gordelverklikker, zodat elke reis veilig kan verlopen vanaf het moment dat de auto vertrekt.

Rijd met zelfvertrouwen

Waar de lokroep van het avontuur je ook heen leidt, je komt altijd veilig aan op je bestemming en weer thuis. Door innovatieve, slimme technologieën te integreren in een
origineel en authentiek ogende SUV biedt de Torres een uitgebreid pakket geavanceerde rijhulpfuncties. Zowel voor zijn bestuurder als voor zijn passagiers is de Torres een van de veiligste en meest ontspannende auto's om in te rijden en te reizen.

De nieuwste geavanceerde rijhulpsystemen

Automatisch noodremsysteem (AEBS)

Dodehoekdetectie (BSD)

Detectie kruisend verkeer bij achteruitrijden (RCTW)

Actieve rijstrookassistentie (LKAS)/Rijstrookdetectie (LDWS)

Waarschuwing bij vertrek voorligger (FVSA)

Automatische grootlichten (HBA)

Vermoeidheidsdetectie (DAA)

Acht airbags

De Torres heeft acht airbags, waaronder gordijnairbags die de passagiers vooraan en achteraan beschermen.

 

Bestuurdersairbag

Knieairbag voor de bestuurder

Passagiersairbag

4, 5  

Zijdelingse airbags voor chauffeur en passagier

6, 7

Gordijnairbags

8

Centrale airbag tussen de stoelen