Musso

Overzicht

Betrouwbaar en verfijnd

De nieuwe Musso is een authentieke pick-up, gebouwd voor sterke prestaties en maximaal gebruiksgemak. Met de Musso introduceert SsangYong een nieuwe interpretatie van een oerdegelijk concept. Ontdek de authentieke pick-up zoals hij altijd al bedoeld was.

 • Standaard inschrijving als lichte vracht
 • Trekvermogen: tot 3 ton (met vierwielaandrijving en automatische transmissie)

 • Laadvermogen: 1.011 liter en 850 kg

 • Altijd geconnecteerd met navigatie, Apple CarPlay en Android Auto

 • Zetelverwarming en -ventilatie

 • Parkeersensoren voor- en achteraan, inclusief-360°-camera


Design

Maak een sterke eerste indruk

Met de pick-up Musso maakt u meteen een heel sterke eerste indruk, vooral dankzij zijn indrukwekkende nieuwe radiatorrooster*, schitterende nieuwe voorbumper, kristalheldere ledkoplampen en dubbele ledmistlampen.

* Exclusief voorbehouden aan Musso Blackline

 

Kies je koetswerkkleur:
 • Grand White
 • Space Black
 • Marble Grey
 • Indian Red
 • Galaxies Grey
 • Sandstone Beige
 • Amazonia Green
Grand White

 

Praktisch en onderscheidend

Met zijn korte laadbak en vierwielaandrijving is de Musso geknipt voor zowel uw werk als uw vrije tijd. Een praktische pick-up die zich ook op zijn gemak voelt om op weekend te vertrekken, naar het strand of de camping.

De open laadbak kreeg een coating met een beschermende bedliner. Met behulp van de inklapbare bindringen op elke hoek van de kofferbak kan je de lading veilig vastmaken.


Interieur

Ruim, comfortabel en o zo goed uitgerust

De ruimte en het comfort dat de Musso biedt, is ongeëvenaard in het pick-upsegment. Terwijl de nieuwe pick-up aan de buitenkant dynamiek uitstraalt, baadt zijn interieur in sereniteit en luxe. Het strakke en praktische interieur biedt een royaal gevoel van ruimte en onderscheidt zich door zijn comfort.

De met leder beklede stoelen voelen zacht en soepel aan en weerspiegelen de aandacht voor detail en de kwaliteit van het voertuig. De Musso beschikt over ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes, verwarmbare voorstoelen en achterbank en geventileerde voorstoelen.

Stijl, functie en spitstechnologie

De Musso beschikt over een bijzonder uitgebreide uitrusting, met standaardvoorzieningen die je alleen op luxemodellen als optie zou verwachten.

 • Automatische klimaatregeling met twee zones
 • 360-gradencamera in 3D
 • Sfeerverlichting voor het instrumentenbord
 • USB-poorten type C

Premium cabine en uitrusting

U kunt wel degelijk met een bedrijfsvoertuig rijden zonder in te leveren op comfort of uitrusting. De Musso is daar het beste bewijs van!

Het navigatie- en Smart Audio-systeem is uitgerust met een HD-aanraakscherm (12,3”) dat Apple CarPlay en Google Android Auto ondersteunt. Het systeem heeft ook een MP3-speler, FM- en DAB-radio.


Technologie

Rijdt als een personenwagen, met de functionaliteit van een bestelwagen

Krachtige motor

De vernieuwde dieselmotor van 2,2 liter wint aan efficiëntie ten opzichte van de vorige modellen, waardoor zowel het brandstofverbruik als de prestaties worden gemaximaliseerd. Met een vermogen van 202 pk en een koppel van 441 Nm staat de e-XDi 2.2-dieselmotor bekend om zijn sterke prestaties. In combinatie met vierwielaandrijving en automatische transmissie kan je met de Musso tot drie ton trekken.

Multilink achterwielophanging

De achteras is links en rechts verbonden voor een zachter rijcomfort, ook als het wegoppervlak ruw wordt. Een ideaal systeem als je ook offroad gaat.

Niet-permanente vierwielaandrijving

De vierwielaandrijving zorgt ervoor dat het vermogen optimaal wordt verdeeld tussen de voor- en achterwielen, afhankelijk van de weg- en rijomstandigheden, en garandeert zo een feilloze tractie en veiligheid.

De niet-permanente vierwielaandrijving biedt de bestuurder de vrijheid om te kiezen wanneer hij het systeem activeert, afhankelijk van de gebruiksomstandigheden, op de gebaande paden of offroad. Daardoor zijn de operationele veiligheid en efficiëntie van deze transmissie superieur aan die van een permanente vierwielaandrijving.

6-trapsautomaat van aisin

Dankzij een ruime spreiding van de versnellingen kan het schakelen worden geoptimaliseerd naargelang van de veranderende rijomstandigheden. De opeenvolging van de versnellingen verloopt perfect gecontroleerd en efficiënt, waardoor de automatische versnellingsbak maximale souplesse garandeert bij elke schakelovergang. De handmatige modus (om op of terug te schakelen) garandeert een snelle respons voor een dynamischer rijgedrag.


Veiligheid

Veiligheid voorop. Altijd en overal

Geavanceerde elektronica anticipeert op risico’s

De Musso is uitgerust met actieve systemen voor waarschuwing en controle om de risico’s in het verkeer zo klein mogelijk te maken. 

Autonome noodremsysteem (AEB)

Het autonome noodremsysteem AEB* helpt het risico op een aanrijding te voorkomen of te beperken door voorliggers die langzaam rijden of stilstaan te detecteren en de bestuurder tijdig te waarschuwen.

* Exclusief voorbehouden aan Blackline

Dodehoekdetectie (BSD)

Detecteert naderende voertuigen in de dode hoek en waarschuwt de chauffeur met een knipperlichtje in de buitenspiegel.

Achteruitrijwaarschuwing (RCTW)

Als bij het achteruitrijden een naderend voertuig op het traject wordt gedetecteerd, laat het RCTW-systeem een geluidssignaal weerklinken om zo het risico op een aanrijding te beperken.

Zes airbags

De Musso heeft zes airbags, waaronder twee gordijnairbags op de tweede zitrij.

Airbag voor chauffeur
Airbag voor passagier
3, 4   Zijdelingse airbags voor
chauffeur en passagier
5, 6   Gordijnairbags

 

Stabiliteit in alle omstandigheden

Het elektronische stabiliteitsprogramma controleert permanent de rijomstandigheden en de status van de auto. Het systeem past de kracht van de motor en de remmen aan als de chauffeur de controle dreigt te verliezen. De Musso kan ook worden uitgerust met een sperdifferentieel, voor een betere tractie op steile en gladde hellingen.

Fundamenteel solide

Het nieuwe quad-frame houdt rijgeluiden en motorgeluid uit het interieur van de Musso. Het werd ook ontworpen om het risico op verwondingen van de inzittenden bij een aanrijding te verkleinen.

Geavanceerd extra sterk staal

Maar liefst 79,2% van al het plaatstaal in de Musso bestaat uit speciaal staal met extra hoge dichtheid en treksterkte. Resultaat: een hogere weerstand tegen vervorming bij een aanrijding. Zo worden alle inzittenden extra goed beschermd.

Quad frame

Anders dan bij een monokooistructuur worden de motor en de ophanging van de Musso rechtstreeks aan het frame bevestigd. Dat helpt om de zware schokken te absorberen bij het rijden over een zeer slecht wegdek of verkeersdrempels, waardoor een maximale stabiliteit wordt gegarandeerd.

Beschermingszone

De beschermingszone is het gedeelte van het chassis dat de meeste impact absorbeert bij een frontale botsing. Deze zone, of 'crash-box', is ontworpen om de krachten van de impact te absorberen en bij te dragen tot de bescherming van de inzittenden.