Musso

Een bijzonder praktische, betrouwbare én sterke pick-up.
Overzicht

Betrouwbaar en verfijnd.

De Musso is een authentieke pick-up, gebouwd voor sterke prestaties en maximaal gebruiksgemak. Met de Musso introduceert SsangYong een nieuwe interpretatie van een oerdegelijk concept. Ontdek de authentieke pick-up zoals hij altijd al bedoeld was.

 • Standaard inschrijving als lichte vracht

 • Trekvermogen: tot 3 ton (met vierwielaandrijving en automatische transmissie)

 • Laadvermogen: 1.011 liter en 850 kg

 • Altijd geconnecteerd met navigatie, Apple CarPlay en Android Auto

 • Zetelverwarming en -ventilatie

 • Parkeersensoren voor- en achteraan, inclusief-360°-camera

Design

Opvallende look. Stoere uitstraling.

De opvallende radiatorgrille met de verchroomde lijn in het midden geeft de Musso een onmiskenbare identiteit. De neus en de flanken van de auto combineren een gespierde lijnvoering met gebogen oppervlakken. Ronde mistlichten zorgen voor een gesofisticeerde toets.

 

Kies je koetswerkkleur:
 • Grand White
 • Marble Grey
 • Space Black
 • Indian Red
 • Atlantic Blue
 • Amazonia Green
 • Galaxies Grey
Grand White

Praktisch en onderscheidend

De achterkant van de Musso herken je meteen aan de kenmerkende lijnen. De stoere look van de voorbumper wordt via de flanken doorgetrokken naar de zwarte achterbumper.

De open laadbak kreeg een coating met een beschermende bedliner. Met behulp van de inklapbare bindringen op elke hoek van de kofferbak kan je de lading veilig vastmaken.

Interieur

Gezellig en comfortabel.

De ergonomische zetels zijn comfortabel en reduceren de vermoeidheid na lange trips. In de handige opbergvakken in de deuren bewaar je documenten, waterflessen en andere benodigdheden binnen handbereik.

De middenconsole vooraan is uitgerust met een USB- en 12V- aansluiting en twee bekerhouders. De handgreep aan de B-stijl helpt passagiers op de achterbank bij het in- en uitstappen. Passagiers op de achterbank beschikken over hun eigen bekerhouders.

Altijd geconnecteerd

Vier camera’s, één aan elke kant van de Musso, geven je een onbelemmerde en volledige kijk op de onmiddellijke omgeving. Zo worden stapvoets rijden en parkeren veiliger en makkelijker.

Het navigatiesysteem is uitgerust met een HD-aanraakscherm (9.2”) dat Apple CarPlay en Google Android Auto ondersteunt. Het systeem heeft ook een MP3-speler, FM- en DAB-radio en een USB-poort.

Technologie

Krachtige prestaties.
Soepele transmissie.

 

Krachtige motor

Met een vermogen van 202 pk en een koppel van 400 Nm staat de 2.2 liter e-XDi220 dieselmotor bekend om zijn sterke prestaties. In combinatie met vierwielaandrijving en automatische transmissie kan je met de Musso tot drie ton trekken.

Inschakelbare vierwielaandrijving

Je kan de inschakelbare vierwielaandrijving zelf activeren, afhankelijk van de omstandigheden op de weg of op het terrein. Goed voor je brandstofverbruik!

Automatisch schakelen met 6 versnellingen

De ruime spreiding van de versnellingsverhoudingen maakt het schakelen zachter. Daardoor schakelt de zestrapsautomaat van de Musso soepel. Handmatig schakelen kan ook, voor een snellere respons en een dynamischer rijgedrag.

Multilink achterwielophanging

De achteras is links en rechts verbonden voor een zachter rijcomfort, ook als het wegoppervlak ruw wordt. Een ideaal systeem als je ook offroad gaat.

Veiligheid

Veiligheid voorop. Altijd en overal

Geavanceerde elektronica anticipeert op risico’s

De Musso is uitgerust met actieve systemen voor waarschuwing
en controle om de risico’s in het verkeer zo klein mogelijk te maken.

Dodehoekdetectie (BSD)

Detecteert naderende voertuigen in de dode hoek en waarschuwt de chauffeur met een knipperlichtje in de buitenspiegel.

Assistentie bij rijstrookverandering (LCA)

Detecteert snel langs achteren naderende voertuigen en waarschuwt de chauffeur met een knipperlichtje in de buitenspiegel.

Achteruitrijwaarschuwing (RCTA)

Assisteert de chauffeur bij het achteruitrijden door langszij naderende voertuigen te detecteren.


Zes airbags

De Musso heeft zes airbags, waaronder twee gordijnairbags op de tweede zitrij.

Airbag voor chauffeur
Airbag voor passagier
3, 4   Zijdelingse airbags voor
chauffeur en passagier
5, 6   Gordijnairbags

 


Stabiliteit in alle omstandigheden

Het elektronische stabiliteitsprogramma controleert permanent de rijomstandigheden en de status van de auto. Het systeem past de kracht van de motor en de remmen aan als de chauffeur de controle dreigt te verliezen. De Musso kan ook worden uitgerust met een sperdifferentieel, voor een betere tractie op steile en gladde hellingen.

Fundamenteel solide

Het nieuwe quad-frame houdt rijgeluiden en motorgeluid uit het interieur van de Musso. Het werd ook ontworpen om het risico op verwondingen van de inzittenden bij een aanrijding te verkleinen.

Geavanceerd extra sterk staal

Maar liefst 79,2% van al het plaatstaal in de Musso bestaat uit speciaal staal met extra hoge dichtheid en treksterkte,. Resultaat: een hogere weerstand tegen vervorming bij een aanrijding. Zo worden alle inzittenden extra goed beschermd.

SsangYong Musso - Geavanceerd extra sterk staal
SsangYong Musso - Quad frame

Quad frame

Anders dan bij een monokooistructuur worden de motor en de ophanging van de Musso rechtstreeks aan het frame bevestigd. Daardoor wordt het effect van ruwe wegoppervlakken of verkeersdrempels gedempt en krijg je een uiterst stabiele wegligging.

SsangYong Musso - Crash zone box

Crash zone box

De ‘crash zone’ is het onderdeel van het frame dat het grootste deel van
de schok bij een frontale aanrijding overbrengt naar het interieur. De crash box van de Musso is ontworpen om die kracht te absorberen, voor een betere bescherming van alle inzittenden.