Korando

Een super uitgeruste SUV die je echt zal verbazen.
Overzicht

Perfecte balans.

New Korando 2019 - SsangYong België

De stijlvolle en veelzijdige nieuwe Korando is een echte SUV. Hij combineert de meest aantrekkelijke kenmerken van een terreinwagen met die van een klassieke personenwagen, voor een perfecte balans tussen praktische bruikbaarheid en comfort. Zijn precieze en reactieve weggedrag biedt je ongekend veel rijplezier.

  • Beschikbaar met 2- of 4-wielaandrijving
  • Geavanceerde veiligheidstechnologie
  • Altijd geconnecteerd met Apple CarPlay en Google Android Auto
  • Digitaal 10” instrumentenpaneel met navigatielink
Design

Unieke vormgeving.  

Met zijn originele, moderne en elegante design is de nieuwe Korando een opvallende verschijning.
Zijn kenmerkende design maakt hem erg aantrekkelijk.

 

 

 

Kies je koetswerkkleur:
  • Grand White
  • Platinum Grey
  • Cherry Red
  • Dandy Blue
  • Space Black
Grand White
New Korando 2019 met zijn unieke vormgeving

Krachtige uitstraling

Met zijn lage, brede postuur en de knappe LED-technologie straalt de nieuwe Korando kracht uit, vanuit welke hoek je hem ook bekijkt. De horizontale aluminium sierstrip accentueert de breedte en de dakspoiler met derde remlicht benadrukt de sportieve uitstraling van de Korando.

SsangYong Korano 2019 - Krachtige uitstraling met knappe LED-technologie
Interieur

Een stimulerende omgeving.

New Korando 2019 - Verbluffend ruim interieur

Het ruime interieur van de nieuwe Korando is afgewerkt met hoogstaande materialen die je verwennen en je afschermen van de drukte van de buitenwereld. Van de topafwerking van de zetels tot de personaliseerbare sfeerverlichting: elk zorgvuldig uitgewerkt detail draagt bij tot de luxueuze sfeer.

SsangYong Korando 2019 - Zorgvuldig uitgewerkt interieur

Altijd geconnecteerd

Zowel het navigatiesysteem met 9,2” aanraakscherm als het smart audiosysteem met radio en 8” aanraakscherm ondersteunen Apple CarPlay en Google Android Auto. De volledige connectiviteit met je smartphone zorgt voor maximaal gemak en minimale afleiding.

Digitaal instrumentenpaneel

De Korando geeft je het gevoel dat je je in een cockpit bevindt. Het 10,25” volledig digitale instrumentenpaneel vervangt de klassieke snelheidsmeters en is tegelijkertijd verbonden met het navigatiesysteem.

SsangYong Korando - 10,25inch digitaal instrumentenpaneel
New Korando 2019 - 10,25inch volledig digitaal instrumentenpaneel
Technologie

Sterke prestaties.

De 1.5 T-GDi benzinemotor biedt veel trekkracht bij lage snelheden en een uitstekend acceleratievermogen voor veilige inhaalmanoeuvres. Rijplezier verzekerd! De compacte 1.6 dieselmotor geeft je in alle rijomstandigheden de beste prestaties in zijn klasse. De beide motoren voldoen aan de laatste Euro 6d norm.

Rijmodussysteem

Je kan kiezen uit drie inschakelbare rijmodi: normaal, sport en winter.
Elke modus zorgt voor de beste tractie en voor optimale schakelschema’s,
aangepast aan de rij- en wegomstandigheden en aan jouw voorkeuren.

New Korando - 1.5 T-GDi benzinemotor

4WD-systeem

Vierwielaandrijving zorgt voor een optimale verdeling van het vermogen tussen de voor- en achteras, aangepast aan de weg- en weersomstandigheden. Zo blijven tractie, stabiliteit en dynamische prestaties altijd optimaal.

1.6 Dieselmotor

Max. vermogen

136
pk

 

Max. koppel

324
Nm

1.5 T-GDI Benzinemotor

Max. vermogen

163
pk

 

Max. koppel

280
Nm

Manuele 6-versnellingsbak

Biedt veel rijplezier en maximale betrokkenheid. Uitgekiende overbrengings- verhoudingen zorgen voor zacht en precies schakelen, een lager brandstofverbruik en meer rijcomfort.


Automatisch schakelen met 6 versnellingen

De Aisin- automaat schakelt zacht en stil en springt zo efficiënt mogelijk om met brandstof.


Veiligheid

Veiligheid voorop. Altijd en overal. 

De Korando is uitgerust met actieve systemen voor waarschuwing en controle om de risico’s in het verkeer zo klein mogelijk te maken en ongevallen te voorkomen.

SsangYong Korando - Veiligheid voorop. Altijd en overal.

ADAPTIEVE CRUISE CONTROL (IACC)

IACC gebruikt radarinfo en camera’s om een veilige snelheid en afstand tot het vooroprijdende voertuig aan te houden. IACC werkt samen met Lane Center Following Assist, dat niet alleen op snelwegen maar ook in de stad functioneert. (Alleen met AT Pack)

DETECTIE VERKEER BIJ WEGRIJDEN (EAF)

Als je uit een parkeerplaats wil wegrijden terwijl er een ander voertuig aankomt, waarschuwt EAF je met een geluidssignaal en een oplichtend icoontje op het instrumentenbord.

WAARSCHUWING VOOR VEILIGE AFSTAND (SDA)

SDA monitort voortdurend je snelheid en de afstand tot het vooroprijdende voertuig en waarschuwt je met een geluidssignaal als de remafstand niet langer veilig is.

WAARSCHUWING BIJ VERTREK VOORGANGER (FVSA)

Bij stilstand geeft FVSA je een pop-upsignaal en een geluidssignaal als de auto voor je in beweging komt.

DETECTIE KRUISEND VERKEER BIJ ACHTERUITRIJDEN (RCTA)

Als er een voertuig komt aanrijden terwijl je achteruitrijdt om een parkeerplaats te verlaten, laat RCTA je een waarschuwingssignaal horen en worden de remmen geactiveerd om je auto te stoppen. (RCTAi met AT Pack)

AUTOMATISCH NOODREMSYSTEEM (AEBS)

Bij detectie van een voetganger of een ander voertuig op je weg deactiveert AEBS het gaspedaal en activeert het de remmen om het risico op een ernstig ongeval te verkleinen.

ACTIEVE RIJSTROOKASSISTENTIE (LKAS)

LKAS monitort met een camera de markeringen op de weg. Als je van rijstrook verandert zonder vooraf je richtingaanwijzer te gebruiken, wordt de besturing automatisch gecorrigeerd om de auto op het juiste rijvak te houden.

ASSISTENTIE BIJ RIJSTROOKVERANDERING (LCA)

Als je van rijstrook wil veranderen terwijl een ander voertuig snel nadert en zich al binnen een afstand van 70 meter bevindt, waarschuwt LCA je met een geluidssignaal en een lichtsignaal in je buitenspiegel.

ELEKTRONISCH STABILITEITSPROGRAMMA (ESP)

ESP helpt je op elk wegoppervlak en in alle weersomstandigheden de gewenste richting aan te houden door in te grijpen op het gaspedaal en zo nodig elk wiel afzonderlijk af te remmen.

AUTOMATISCHE GROOTLICHTEN (HBA)

HBA monitort permanent de koplampen van tegemoetkomende voertuigen en de achterlichten van voorliggers en schakelt automatisch je grootlichten in en uit.

DODEHOEKDETECTIE (BSD)

BSD detecteert voertuigen in de blinde hoek en waarschuwt je met een lichtsignaal in je buitenspiegel.

VERMOEIDHEIDSDETECTIE (DAA)

DAA monitort je rijpatronen en detecteert signalen die erop kunnen wijzen dat je aandacht verslapt. In dat geval hoor je een geluidssignaal en krijg je het advies even te stoppen.

Grijs kenteken