Grand Musso

Overzicht

Praktisch en betrouwbaar

De nieuwe Grand Musso is een pick-up in de echte zin van het woord: een sterke en bijzonder praktische partner voor werk en vrije tijd. Met zijn verlengde laadbak, standaard sperdifferentieel en versterkte bladvering is de Grand Musso een betrouwbaar werkpaard dat altijd paraat staat.

 • Standaard inschrijving als lichte vracht
 • Trekvermogen: tot 3,5 ton (met vierwielaandrijving en automatische transmissie)
 • Laadvermogen: 1.298 liter en 1.060 kg
 • Altijd geconnecteerd met navigatie, Apple CarPlay en Android Auto
 • Zetelverwarming en -ventilatie
 • Parkeersensoren voor- en achteraan, inclusief-360°-camera

Design

Robuust en klaar voor alle uitdagingen

Opvallend krachtig

De Grand Musso is niet alleen bijzonder krachtig en in staat om zware lasten te dragen of te slepen, maar hij straalt ook veel karakter uit met HID-koplampen, indrukwekkend verchroomd radiatorrooster en ledmistlampen vooraan.

 

 

Kies je koetswerkkleur:
 • Grand White
 • Marble Grey
 • Space Black
 • Indian Red
 • Atlantic Blue
 • Amazonia Green
 • Galaxies Grey
Grand White

 

Bijzonder praktisch

De Grand Musso blijft trouw aan zijn roots als traditionele pick-up. Terwijl hij praktisch is voor dagelijks gebruik en voldoet aan de eisen van het moderne leven, is hij met name ontworpen en gebouwd om zich aan te passen aan de meest uiteenlopende omgevingen en professionele activiteiten, gaande van de landbouw en de bouwsector tot koerierdiensten.

Met zijn brede en bijzonder lange laadbak kan de Grand Musso met gemak een europallet of zelfs grotere ladingen vervoeren, terwijl zijn innovatieve design hem nog meer laat schitteren op het gebied van interieurcomfort, praktische voorzieningen en opbergruimte.


Interieur

Ruim, comfortabel en o zo goed uitgerust

De ruimte en het comfort dat de Grand Musso biedt, is ongeëvenaard in het pick-upsegment. Terwijl de nieuwe pick-up aan de buitenkant dynamiek uitstraalt, baadt zijn interieur in sereniteit en luxe. Het strakke en praktische interieur biedt een royaal gevoel van ruimte en onderscheidt zich door zijn comfort.

Luxueus en comfortabel

De met leder beklede stoelen voelen zacht en soepel aan en weerspiegelen de aandacht voor detail en de kwaliteit van het voertuig. De Grand Musso beschikt over ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes, verwarmbare voorstoelen en achterbank en geventileerde voorstoelen.

 

Stijl, functie en spitstechnologie

De Grand Musso beschikt over een bijzonder uitgebreide uitrusting, met standaardvoorzieningen die je alleen op luxemodellen als optie zou verwachten.

 • Automatische klimaatregeling met twee zones
 • 360-gradencamera in 3D
 • Sfeerverlichting voor het instrumentenbord
 • USB-poorten type C

Premium cabine en uitrusting

U kunt wel degelijk met een bedrijfsvoertuig rijden zonder in te leveren op comfort of uitrusting. De Grand Musso is daar het beste bewijs van!

Het navigatie- en Smart Audio-systeem is uitgerust met een HD-aanraakscherm (12,3”) dat Apple CarPlay en Google Android Auto ondersteunt. Het systeem heeft ook een MP3-speler, FM- en DAB-radio.


Technologie

Rijdt als een personenwagen, met de functionaliteit van een bestelwagen

 

Krachtige motor

De vernieuwde dieselmotor van 2,2 liter wint aan efficiëntie ten opzichte van de vorige modellen, waardoor zowel het brandstofverbruik als de prestaties worden gemaximaliseerd.

Met een vermogen van 202 pk en een koppel van 441 Nm staat de e-XDi 2.2-dieselmotor bekend om zijn sterke prestaties. In combinatie met vierwielaandrijving en automatische transmissie kan je met de Grand Musso tot 3,5 ton trekken.

Niet-permanente vierwielaandrijving

De vierwielaandrijving zorgt ervoor dat het vermogen optimaal wordt verdeeld tussen de voor- en achterwielen, afhankelijk van de weg- en rijomstandigheden, en garandeert zo een feilloze tractie en veiligheid.

De niet-permanente vierwielaandrijving biedt de bestuurder de vrijheid om te kiezen wanneer hij het systeem activeert, afhankelijk van de gebruiksomstandigheden, op de gebaande paden of offroad. Daardoor zijn de operationele veiligheid en efficiëntie van deze transmissie superieur aan die van een permanente vierwielaandrijving.

 

6-trapsautomaat van aisin

Dankzij een ruime spreiding van de versnellingen kan het schakelen worden geoptimaliseerd naargelang van de veranderende rijomstandigheden. De opeenvolging van de versnellingen verloopt perfect gecontroleerd en efficiënt, waardoor de automatische versnellingsbak maximale souplesse garandeert bij elke schakelovergang. De handmatige modus (om op of terug te schakelen) garandeert een snelle respons voor een dynamischer rijgedrag.

 

Versterkte achterwielophanging met bladveren

De Grand Musso beschikt over een versterkte achterwielophanging met bladveren. Daardoor blijft het rijcomfort zacht en het rijgedrag optimaal, zelfs al trekt de auto zware lasten.


Veiligheid

Veiligheid: Altijd een prioriteit

Geavanceerde elektronica vermijdt ongevallen

De Grand Musso is uitgerust met automatische systemen die je waarschuwen voor mogelijke problemen of de controle even van je overnemen om een ongeval te vermijden. Zo worden de risico’s in het verkeer zo klein mogelijk gemaakt.

Dodehoekdetectie (BSD)

Detecteert naderende voertuigen in de dode hoek en waarschuwt de chauffeur met een knipperlichtje in de buitenspiegel.

Autonome noodremsysteem (AEB)

Het autonome noodremsysteem AEB helpt het risico op een aanrijding te voorkomen of te beperken door voorliggers die langzaam rijden of stilstaan te detecteren en de bestuurder tijdig te waarschuwen.

Achteruitrijwaarschuwing (RCTW)

Als bij het achteruitrijden een naderend voertuig op het traject wordt gedetecteerd, laat het RCTA-systeem een geluidssignaal weerklinken om zo het risico op een aanrijding te beperken.

Zes airbags

De Grand Musso heeft zes airbags, waaronder gordijnairbags die de passagiers vooraan en achteraan beschermen.

Airbag voor chauffeur
Airbag voor passagier
3, 4   Zijdelingse airbags voor
chauffeur en passagier
5, 6   Gordijnairbags

 

Stabiliteit in alle omstandigheden

Het elektronische stabiliteitsprogramma controleert permanent de rijomstandigheden en de status van de auto. Het systeem past de kracht van de motor en de remmen aan als de chauffeur de controle dreigt te verliezen. De Grand Musso kan ook worden uitgerust met een sperdifferentieel, voor een betere tractie op steile en gladde hellingen.

Standaard sperdifferentieel

Op modderige of besneeuwde rijoppervlakken kan een wiel doorslippen of contact met de grond verliezen. In dat geval zorgt het sperdifferentieel ervoor dat beide wielen op één as weer synchroon draaien, zodat de auto opnieuw tractie krijgt.

Stil en solide

Het nieuw ontworpen quad-frame helpt rijgeluiden en motorgeluid uit het interieur van de Grand Musso te houden. Het werd ook ontworpen om het risico op verwondingen van de inzittenden bij een aanrijding te verkleinen. Maar liefst 79,2% van al het plaatstaal heeft een extra hoge dichtheid en treksterkte.

Stiller binnenin

De rubberen bevestigingspunten van de motor werden vergroot om motorgeluid en vibraties terug te dringen, zowel tijdens het rijden als bij een stationair draaiende motor. Dichtingen met vier lagen aan de boven- en onderkant van de deuren en rond de ramen houden rijgeluiden en windgeruis buiten.

Quad frame

Anders dan bij een monokooistructuur worden de motor en de ophanging van de Grand Musso rechtstreeks aan het frame bevestigd. Resultaat: geen zware schokken als je over ruwe wegoppervlakken of verkeersdrempels rijdt en een uiterst stabiele wegligging.

Beschermingszone

De beschermingszone is het gedeelte van het chassis dat de meeste impact absorbeert bij een frontale botsing. Deze zone, of 'crash-box', is ontworpen om de krachten van de impact te absorberen en bij te dragen tot de bescherming van de inzittenden.


Accessoires
Hardtop Utility
Zilveren Roll Cover
Stoffen tapijten
Rubberen tapijten
Vaste trekhaak + 13P kabelset
Zwarte Sport Steps
Side Steps
Prolift