Rexton

Overzicht

Rijden in luxe, reizen in stijl

De nieuwe Rexton is veiliger, krachtiger en stijlvoller dan ooit. Deze authentieke SUV rijdt heerlijk en de technologie aan boord zet een nieuwe standaard van verfijning, comfort en bescherming. Met zijn nieuwe design heeft de Rexton meer dan ooit een unieke look met een karaktervolle uitstraling.

 • Uitgerust met vierwielaandrijving en een nieuwe E-tronic automaat met acht versnellingen
 • Hoogste trekvermogen in zijn klasse: tot 3,5 ton
 • Laadvermogen tot 1.977 liter
 • Altijd geconnecteerd met navigatie, Apple CarPlay en Android Auto
 • Nieuw digitaal instrumentencluster
 • Zetelverwarming en -ventilatie
 • Parkeersensoren voor- en achteraan, inclusief 360°-camera

Design

Stijlvolle elegantie,

vanbinnen en vanbuiten

Met zijn discrete charme, zijn aandacht voor de kleinste details en zijn premium SUV-kwaliteit pakt de Rexton uit met een reeks kenmerken die echt het verschil maken. Zijn gepolijste lichtmetalen 20”-velgen trekken meteen de aandacht, net als zijn verfijnde en tegelijk opvallende radiatorrooster met gaasmotief en kristallijne ledkoplampen. Samen verlenen deze kenmerken de Rexton een weergaloze présence.

Kies je koetswerkkleur:
 • Grand White
 • Space Black
 • Marble Grey
 • Atlantic Blue
 • Galaxies Grey
 • Silky White Pearl
Grand White

*Silky White Pearl is enkel beschikbaar in de Blackline versie

 

Kracht en veiligheid

Ook de achterkant van de Rexton valt op met zijn onderscheidende look. De horizontale achterlichten accentueren de breedte van de Rexton en maken hem nog indrukwekkender. Het hoog in de spoiler geplaatste derde remlicht vergroot de veiligheid, terwijl het nieuwe design van de bumper de sportieve uitstraling van de Rexton accentueert. 


Interieur

Rijkelijk verfijnd. Behaaglijk comfortabel

Het interieur onderscheidt zich door kwaliteitsvolle materialen. De zetels werden ontworpen voor een optimale ergonomie en verminderen de vermoeidheid bij lange ritten.

De Rexton is beschikbaar als vijf- of zevenzitter. De zetels vooraan zijn niet alleen verwarmd en geventileerd, maar ook elektrisch verstelbaar. Op de tweede rij zijn de zetels verwarmd en is de beenruimte uitmuntend, dankzij het uitgekiende ruimtelijke ontwerp.

Altijd geconnecteerd

Het nieuwe digitale instrumentencluster (12,3”) toont je de info die je nodig hebt, wanneer je ze nodig hebt. Het navigatiesysteem is uitgerust met een HD-aanraakscherm (12,3”) dat Apple CarPlay en Google Android Auto ondersteunt. Dit scherm biedt ook een 360-gradenzicht rond het voertuig, wat van essentieel belang is bij het achteruitrijden of manoeuvreren in krappe ruimtes. Het systeem speelt ook digitale media in hoge resolutie af.


Technologie

Krachtige prestaties. Soepele transmissie

Met zijn royale vermogens- en koppelwaarden, zijn 8-traps automaat, zijn vierwielaandrijving en zijn sperdifferentieel is de nieuwe Rexton tot echte krachttoeren in staat, vooral bij het trekken van een aanhangwagen.

Krachtige motor

Met een vermogen van 202 pk en een koppel van 441 Nm is de 2.2 liter e-XDi220 dieselmotor met AdBLue-technologie nog krachtiger geworden. In combinatie met vierwielaandrijving en de nieuwe automatische transmissie met acht versnellingen kan je met de Rexton tot 3,5 ton trekken.

New Rexton Y450 2.2L diesel engine

Max. vermogen

202
PK

Max. koppel

441
NM

Max. trekkracht

3500
KG

 

Inschakelbare vierwielaandrijving

De Rexton is standaard uitgerust met inschakelbare vierwielaandrijving. Die kan je zelf activeren, afhankelijk van de omstandigheden op de weg of op het terrein.

8-trapsautomaat met ‘shift-by-wire’-transmissie

De nieuwe E-tronic automaat telt niet minder dan acht versnellingen. Daarmee schakelt de Rexton soepeler dan ooit. Handmatig schakelen kan ook, voor een snellere respons en een dynamischer rijgedrag.

Multilink achterwielophanging

Dankzij de onafhankelijke ophanging kunnen de wielen onafhankelijk van elkaar bewegen, op en neer en naar links of naar rechts. Ideaal als je ook offroad gaat of op een ruw wegdek rijdt. Het multilinksysteem zorgt voor een optimaal rijcomfort.

Uitzonderlijke trekkracht

De Rexton is de ideale auto om eropuit te trekken. Met vierwielaandrijving en automatische transmissie kan hij tot 3,5 ton trekken. Daarmee biedt de Rexton je het hoogste trekvermogen in zijn categorie. De Rexton kan bovendien uitgerust worden met een sperdifferentieel met beperkte slip. Daarmee behoud je ook in de allerzwaarste rijomstandigheden je grip op de ondergrond. 


Veiligheid

Een grondige aanpak voor actieve veiligheid

New Rexton Y450 City top view

De nieuwe Rexton is uitgerust met tal van nieuwe ‘Deep Control’-functies die de actieve en passieve veiligheid op een ongekend hoog niveau brengen. Ze maken de risico’s in het verkeer zo klein mogelijk en kunnen ongevallen voorkomen. Je kan dus rekenen op een van de meest uitgebreide actieve veiligheidsprogramma’s. 

Intelligente adaptieve cruise control (IACC)

IACC gebruikt radarinfo en camera’s om een veilige snelheid en afstand tot het vooroprijdende voertuig aan te houden. Het systeem maakt ook gebruik van real-time navigatiegegevens om te anticiperen op scherpe bochten, kruispunten of een veranderende snelheidsbeperking, bijvoorbeeld bij het naderen van een bebouwde kom.

Actieve rijstrookassistentie (LKA)

LKA monitort met een camera de markeringen op de weg. Als je van rijstrook verandert zonder vooraf je richtingaanwijzer te gebruiken, wordt de besturing automatisch gecorrigeerd om de auto op het juiste rijvak te houden.

Vermoeidheidsdetectie (DAW)

DAW monitort je rijpatronen en detecteert signalen die erop kunnen wijzen dat je aandacht verslapt. In dat geval hoor je een geluidssignaal en krijg je het advies even te stoppen.

Assisentie voor rijstrookcentrering (CLKA)

Via de camera vooraan herkent CLKA wegmarkeringen en andere voertuigen. Het systeem zorgt het ervoor dat je auto in het midden van je rijvak blijft rijden.

Waarschuwing voor veilige afstand (SDW)

SDW monitort voortdurend je snelheid en de afstand tot het vooroprijdende voertuig en waarschuwt je met een geluidssignaal als de remafstand niet langer veilig is.

Detectie kruisend verkeer bij achteruitrijden (RCTA)

Als er een voertuig komt aanrijden terwijl je achteruitrijdt om een parkeerplaats te verlaten, laat RCTA je een waarschuwingssignaal horen en worden de remmen geactiveerd om je auto te stoppen.

Dodehoekdetectie (BSA)

BSA detecteert voertuigen in de blinde hoek en waarschuwt je met een lichtsignaal in je buitenspiegel.

Waarschuwen voor veilig uitstappen (SEW)

SEW detecteert achteropkomend verkeer en waarschuwt de inzittenden om goed uit te kijken voor ze uitstappen.

Negen airbags

De Rexton heeft negen airbags, waaronder een knie-airbag voor de bestuurder en zijdelingse airbags op de tweede zitrij.

1

Airbag voor de chauffeur

2

Knie-airbag voor de chauffeur

3

Airbag voor de passagier

4, 5 

Zijdelingse airbags voor chauffeur en passagier

6, 7 

Zijdelingse airbags achterin

8, 9  

Gordijnairbags

 

New Rexton 9 airbags

Stabiliteit in alle omstandigheden

De nieuwe Rexton is uitgerust met een elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP) met TSC, een nieuw systeem dat de aanhangwagen stabiliseert. Het ESP-systeem met TSC past de kracht van de motor en de remmen aan als je de controle dreigt te verliezen.

De Rexton is ook uitgerust met remkrachtondersteuning (BAS), koprolpreventie (ARP), wegrijhulp op hellingen (HSA), automatische dalingscontrole (HDC) en automatische waarschuwingslichten (ESS).